Jaarthema

SchatRijk!
In een museum worden dingen bewaard die waardevol zijn en niet verloren mogen gaan. Deze schatten roepen herinneringen op die je niet mag vergeten. Schatten leren je iets over vroeger, over nu en ook over de toekomst. Op schatten ben je zuinig en een museum geeft deze schatten aan jou door.

Tijdens de VBW willen we de kinderen ook ‘schatten’ doorgeven. Schatten van en over God. Het thema SchatRijk! verwijst daarmee ook naar de schatten van een ander ‘Rijk’, namelijk het Rijk van God. Door deze schatten kunnen we kinderen laten zien wie God is. God is niet gebonden aan tijd en plaats: God is áltijd dezelfde! Dat ontdek je als je op zoek gaat naar de schatten in de Bijbel. Zij laten je ontdekken dat God gisteren, vandaag en in de toekomst dezelfde grote en sterke God is. Een liefdevolle God die van ons houdt en niets liever wil dan dat we ons leven aan Hem toevertrouwen.

We nemen de kinderen deze VBW mee naar ‘een museum’ vol met schatten uit de Bijbel zodat ze ‘schatrijk’ van de VBW vandaan komen!

Doel
We willen de kinderen laten ontdekken wie God is / wie Jezus is door op zoek te gaan naar de schatten die in de Bijbel staan. Door deze schatten leren de kinderen God beter kennen. Door de schatten die je van God krijgt, word je pas echt rijk! Rijk omdat je bij God en bij Jezus mag horen!